ЗАВРШЕН 13. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ХУМОРА И САТИРЕ "БИЈЕЉИНА 2016"

У Народној библиотеци "Филип Вишњић" – Бијељина, одржан је 13. Међународни фестивал хумора и сатире "Бијељина 2016" који је окупио 26 аутора из земаља региона.


На фестивалу су учествовали: Владислав Влаховић, Миладин Берић, Јово Николић, Живко Вујић, Станислав Томић, Милад Обреновић, Екрем Мацић, Абдурахман Халиловић, Павица Вељовић, Небојша Боровина, Слободан Живановић, Драган Илић, Марко Марковић, Томислав Супек, Миливоје Јозић, Раде Ђерговић, Митар Ђерић, Бојан Љубеновић, Љубомир Ћорилић, Ненад Ћорилић, Душан Миjaјловић – Адски, Горан Радосављевић, Зоран Симић, Зоран Трбић, Момчило Копривица, Дарко Самарџић Кодар и Грујо Леро.


"Сатирично перо" ове године припало је афористичару Миладину Берићу из Бањалуке.


Плакете за допринос сатиричном стваралаштву Удружења афористичара из Бијељине "1. април" додијељене су Томиславу Супеку из Хрватске и Владиславу Влаховићу из Црне Горе.


У препуној дворани Народне библиотеке "Филип Вишњић" у Бијељини промовисан је и 11. зборник афоризама под насловом "Живот пише афоризме".


У зборнику су објављени афоризми 36 аутора из региона који су учествовали на прошлогодишњем Међународном фестивалу хумора и сатире у Бијељини.


Прије почетка Фестивала отоворена је 48. изложба карикатура „Пјер“.

МЕДИЈИ О ФЕСТИВАЛУ

"Вечерње новости", 17. април 2016.