ОДРЖАН 14. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ХУМОРА И САТИРЕ У БИЈЕЉИНИ

У организацији Удружења афористичара „1. април“ и Народне библиотеке „Филип Вишњић“ из Бијељине, 7. априла 2017. године одржан је 14. Међународни фестивал хумора и сатире.


Прије званичног отварања манифестације у холу библиотеке је постављена 49. изложба карикатура „Пјер“.


На почетку програма наступио је Срђан Динчић стендап комичар који је од стране бројне публике примљен са запаженим овацијама.


Након тога у великој сали ове установе смјењивали су се афористичари:

Иво Мијо Андрић, Јово Николић, Миладин Берић, Селена Берић, Гојко Мандић, Станислав Томић, Екрем Мацић, Миливоје Јозић, Саво Мартиновић, Мирослав Средановић, Раде Ђерговић, Бојан Љубеновић, Љубомир Ћорилић, Ненад Ћорилић, Горан Радосављевић, Абдурахман Халиловић, Деана Саиловић, Слободан Живановић, Драган Илић, Зоран Симић, Стеван Којић, Милоје Вељовић, Зоран Трбић, Момчило Копривица, Марко Марковић, Грујо Леро...


Велику плакету за допиринос сатиричном стваралаштву добио је Јово Николић из Угљевика, а „Сатирично перо“ за цјелокупан дугогодишњи сатирични опус Бојан Богдановић из Зенице.


На фестивалу је промовисан и 12. зборник "Живот пише афоризме 2", који је приредио Грујо Леро, у којем су објављени афоризми 32 аутора са прошлогодишњег Међународног фестивалу хумора и сатире у Бијељини. 


Треба истаћи добру организацију фестивала и велику медијску пажњу за овај догађај.