U kući Đure Jakšića, 25. septembra 2012. predstavljena je antologija aforizama o novinarstvu i slobodi javne reči "Gorki med medija", Baneta Jovanovića i Vitomira Teofilovića, u izdanju izdavačke kuće "Binder".

Bilo je to premijerno predstavljanje novih knjiga ali i novog izdavača, naglasila je u uvodnoj reči urednica edicije "Osma sila", Vesna Denčić, koja je skicirajući profil satirične scene, zainteresovanost publike u zemlji i inostranstvu, napravila i kratak osvrt na sve četiri knjige objavljene u prvom kolu: "Gorki med medija", "Satirične priče 2011", "Maraton na kratke staze" i "Da čovek ne poveruje!".

O knjizi je govorio i Slobodan Simić, istakavši značaj jedne ovakve antologije, koja je za sada jedinstvena u svetu, kao i to da je u ovim kriznim vremenima pokretanje izdavačke delatnosti hrabar ali za satiru značajan poduhvat.

Recenzent knjige, dr Žarko Trebješanin, osvrnuvši se na ukupan doprinos aforističkog stvaralaštva u borbi protiv cenzure, diktatorskih režima i svih ostalih političkih "trgovina", podvukao je da je za katastrofalnu sliku o medijima podjednako "zaslužna" i autocenzura i kalkulisanje kojem se moćniku dodvoriti.

Svoje viđenje o medijima i stanju u medijima dali su priređivači zbornika "Gorki med medija", Bane Jovanović, stavljajući naglasak na nerešena ubistva novinara, i Vitomir Teofilović, koji je pročitao esej "Značaj medija".

Između svakog govornika autori zastupljeni u antologiji, Ranko Guzina, Slobodan Simić, Savo Martinović, Miroslav Sredanović i dr. čitali su svoje aforizme, da bi na kraju usledio "vatromet" aforizama koji su dolazili iz publike.