БАК У ОФАНЗИВИ

Управни одбор Београдског афористичарског круга, под председавањем Александра Баљка, састао се 3. новембра, да би, поред осталог, анализирао протекли, девети Сатира фест.
 
На састанку, којем су још присуствовали др Слободан Симић, Душан Пуача, Бојан Љубеновић и Александар Чотрић, закључено је да је то био, до сада, најбоље организовани фестивал хумора и сатире који је БАК приредио. Потврда за то су висок квалитет презентираних радова, учешће тридесетак реномираних стваралаца са Балкана, успешна презентација зборника "Сатира феста", одлична посета публике и њене одличне реакције, јер је ревији најбољих сатиричара из региона присуствовало више од 500 задовољних посетилаца...
 
Чланови УО БАК-а изразили су и незадовољство неповољним третманом фестивала хумора и сатире у медијима, који су, уз неколико часних изузетака ("Политика", РТС, "Блиц", "Тањуг", Студио Б, "Сведок"), прећутали његово одржавање.
 
БАК је захвалио на помоћи свима који су омогућили да 6. октобра буде одржана врло садржајна и квалитетна манифестација, а, пре свега, Министарству културе, информисања и информационог друштва, Министарству вера и дијаспоре, Градској општини Стари град, као и другим покровитељима и спонзорима.
 
Закључено је да Београдски афористичарски круг у четвртак, 17. новембра, од 13 часова организује представљање књиге на српском језику "Пешчане оазе", румунског афористичара Валериуа Бутулескуа у Београду, у сали Министарства вера и дијаспоре, Васина 20.
 
Истога дана, од 12 часова у МВД ће бити додељена награда "Драгиша Кашиковић".
 
Београдски афористичарски круг наставља са плодном издавачком делатношћу (после објављеног зборника "Лепота је пролазна", књиге афоризама Зорана Т. Поповића, књиге прича Милана Тодорова и зборника афоризама са три Сатира феста, од 2008-2010), ускоро ће из штампа изаћи Антологија словеначког афоризма, у избору Франција Чеча и Александра Баљка, и у преводу Миљенке Витезовић.
 
Београдски афористичарки круг, одлучено је на састанку Управног одбора, и ове године, крајем децембра, биће организатор Новогодишњег сатирикона на Коларчевој задужбини. На 31. годишњој смотри хумориста и сатиричара из Србије, представиће се двадесет пет аутора који су својим сатиричним стваралаштвом обележили годину на измаку.

<< I >>