KNU:SATIRIČARI-NAGRADA-LIBAN


Baljak i Čotrić dobitnici književne nagrade u Libanu

BEOGRAD, 3. juna (Tanjug) - Srpski satiričari iz Beograda Aleksandar Baljak (57) i Aleksandar Čotrić (45) dobitnici su književne nagrade za 2011. godinu, za ukupno stvaralaštvo, koju dodeljuje Fondacija "Nadži Naman" sa sedištem u Libanu, saopštio je danas Beogradski aforističraski krug.

Ovu prestižnu međunarodnu nagradu, pored dvojice srpskih pisaca, dobilo je još 14 stvaralaca iz Maroka, Italije, Rumunije, Poljske, Francuske, Kanade, Kine, Turske i Libana.

Fondacija "Nadži Naman" saopštila je da su u konkurenciji za nagradu bila 1.322 kandidata iz 53 države, koji pišu na 29 jezika.

Književna nagrada "Nadži Naman" ustanovljena je 2002. godine i dodeljuje se za književna dela koja svojim sadržajem i stilom ispunjavaju visoke estetske kriterijume i doprinose razvijanju osnovnih ljudskih vrednosti.

U julu će biti objavljen Godišnji zbornik sa izabranim delima nagrađenih autora na engleskom, francuskom i arapskom jeziku.

Baljak i Čotrić objavili su po pet knjiga aforizama, a mnogi njihovi aforizmi prevedni su na strane jezike u antologijama u SAD, Rusiji, Austriji, Nemačkoj, Poljskoj i drugim zemljama.

<< I >>