ПОБЕДНИЦИ РЕГИОНАЛНОГ КОНКУРСА ЗА НАЈБОЉЕГ АФОРИСТИЧАРА

Чајетина, 2. август - На овогодишњем конкурсу за најбољег афористичара на тему “Чекајући повишицу“, који су организовали Савет "Летњег уличног кабареа" и Библиотека "Љубиша Р. Ђенић" из Чајетине, учествовало је више од тридесет афористичара из Србије, Босне и Херцеговине, Македоније, Хрватске и Црне Горе. Пред комисијом се нашло 649 афоризама. 


Жири у саставу: Зоран Богдановић – председник жирија, Љиљана Ракић и Мирјана Лопин Дризо донео је одлуку:


Прва награда: петодневни боравак за једну особу у апартману Туристичке организације Златибор на Златибору добила је Софија Павловић Луковић из Ужица.


Друга награда: продужен викенд за једну особу у хотелу Чигота на Златибору припала је Душану Мијаиловивићу Адском из Ниша.


Трећа награда: викенд за једну особу у музеју “ Старо село“ у Сирогојну освојио је Љубисав Грујић Груја из Зрењанина.


Специјална награда: петодневни боравак за две особе у Студентском одмараралишту “Ратко Митровић“на Златибору припала је Александру Чотрићу из Београда. По мишљењу жирија, Чотрић већ седам година учествује на Конкурсу за најбољег афористичара који расписује Библиотека и освајао је награде. 


Председник жирија, Зоран Богдановић истиче : “Што је Новак Ђоковић у тенису, то је постао Александар Чотрић на пољу афоризма на манифестацији Летњи улични ерски кабаре.“


Награде ће бити уручене првог дана манифестације “Летњи улични ерски кабаре“ у Чајетини, 7.августа.