ЧОТРИЋ И МРАКИЋ НА МЕЂУНАРОДНОЈ МАНИФЕСТАЦИЈИ У РУМУНИЈИ


Књижевна манифестација "Дани Преображења", у организацији Савеза Срба у Румунији, одржана је од 17. до 19. августа, по двадесет пети пут, на релацији Темишвар-Белобрешка-Базјаш.


На међународним књижевним вечерима у румунским местима Белобрешки и Базјашу, уз учешће писаца из Србије, Румуније, Аустрије, Македоније, Француске, Црне Горе, БиХ и Немачке, говорио је и сатиричар Александар Чотрић који је претпремијерно представио Антологију бугарског афоризма «Трн и ружа». Чотрић је читао афоризме бугарских аутора које је превео и одабрао за Антологију која ће до краја године бити објављена у издању Завода за уџбенике из Београда. Публика је веома лепо прихватила мисли афористичаре из суседне земље. Горан Мракић из Темишвара представио је своју нову сатиричну поезију, која се допала слушаоцима и учесницима књижевних вечери.


На манифестацији у Румунији су, поред осталих, учествовали и академици Матија Бећковић и Гојко Ђого, председник Удружења књижевника Србије Радомир Андрић, српски песник из Румуније Славомир Гвозденовић, као и румунски писци Корнел Унгуреану и Лучијан Алексију.