NA PRVOM STE MJESTU

Portal za satiru

АЛЕКСАНДАР ЧОТРИЋ ПРИМЉЕН
У ЧЛАНСТВО МОСКОВСКОГ КЛУБА АФОРИСТИКЕ

Афористичар из Београда Александар Чотрић примљен је за пуноправног члана Московског клуба афористике, највећег и најзначајнијег удружења афористичара у Руској Федерацији.


Одлуку о пријему једногласно је донео Управни одбор МКА на седници која је одржана 26. јануара у Москви, под председавањем Сергеја Сидорова.


Александар Чотрић први је афористичар из Србије који је постао члан овог угледног удружења која окупља више десетина аутора кратке форме из Русије, Украјине, Јерменије, Литваније, Израела, Немачке, САД и других земаља света. Од српских аутора члан Московског клуба афористике је Небојша Иваштанин из Градишке у Републици Српској.


Чотрић је у Русији заступљен у више репрезентативних антологија и алманаха, наступао је на књижевним фестивалима у овој земљи, а његове максиме објављивале су познате новине и часописи, попут "Независимаје газете", "Агањока", "Известије" и других.


Ускоро ће у Србији, у избору и преводу Александра Чотрића, бити објављена Антологија савременог руског афоризма "Велико у малом", у којој се налази око пет хиљада мисли, више од две стотине аутора који стварају на руском језику.


УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ

Секција сатиричара