ЧОТРИЋ НА ФЕСТИВАЛУ У РУСИЈИ

Сатиричар Александар Чотрић учествовао је од 18. до 20. маја на Осмом фестивалу словенске књижевности "Певајућа писмена", који је одржан у руским градовима Тверу и Каљазину. Србију су представљали и песници Радомир Андрић и Јеремија Лазаревић. На овом Фестивалу учествовали су књижевници, професори, књижевни критичари и предавачи из Русије, Србије, Белорусије, Украјине, Чешке, Словачке, Пољске, Хрватске, БиХ, Црне Горе, Словеније и Македоније.


Чотрић је говорио своје афоризме на књижевним скуповима за грађане, писце из Твера и ученике у библиотеци "Максим Горки" и за студенте Филолошког факултета у здању Тверског универзитета. Српски сатиричар је на овом, претежно, фестивалу песника био први учесник који пише афоризме и зато је интересовање за његове наступе било повећано. 

Афоризми које је читао изазвали су веома позитивне реакције, због чега су Чотрићу уследили позиви за сарадњу с руским медијима (Независимаја газета, Литературнаја газета...), преводиоцима (Аља Шешкен, Жана Перковскаја, Олга Панкина...), издавачима и професорима Московског државног универзитета Ломоносов.

У Каталогу тверског Фестивала објављено је 70 Чотрићевих афоризама и кратка биографија.

У припреми је објављивање на руском језику књиге изабраних афоризама Александра Чотрића, у преводу Владимира Шојхера.