БАК ОБЕЛЕЖАВА ДЕСЕТ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА


У Београду је 29. јануара одржана седница Управног одбора Београдског афористичарског круга на којој је одлучено да се половином марта ове године одржи Годишња скупштина удружења.


Поводом десет година од званичног оснивања БАК-а истога дана у Удружењу књижевника Србије биће организован Округли сто посвећен сатири данас. Затим ће бити приређено Вече афоризама на којем ће наступити чланови БАК-а и представљен Зборник „Сатира феста“ (2014-2017).


На Вечери афоризама биће додељена и награда БАК-а „Раде Јовановић“ за најбољу књигу афоризама на српском језику у 2017. години. Одлуку о победничкој књизи донеће жири у саставу: Драгутин Минић Карло (председник), Саво Мартиновић и Дејан Милојевић.


БАК је одлучио да распише Конкурс за сатиричну причу, за учешће и награде на Фестивалу сатиричне приче који ће током априла ове године бити одржан у Студентском културном центру у Београду. Један аутор може да пошаље до три потписане приче (објављене и необјављене), до 1. априла 2018. године на адресу:satirafest@gmail.com


Седници УО БАК-а председавао је председник Слободан Симић, а присуствовали су Драгутин Минић Карло, Витомир Теофиловић, Митар Ђерић Лаки, Александар Чотрић и Бојан Љубеновић.