ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА АФОРИЗАМА О СПОРТУ

Књига афоризама о спорту Александра Чотрића "Дриблинг духа", у којој су скупљени афоризми 85 аутора из Србије, БиХ, Црне Горе, Њемачке и Румуније, представљена је 28. августа у Удружењу књижевника Србије у Београду.

Аутор зборника Александар Чотрић, који је и сам познати афористичар, рекао је да је двије године сакупљао афоризме из књига, штампе и директно од аутора.

Према његовим ријечима, неки од аутора су познати афористичари који су стварали много раније - Душко Радовић, Брана Црнчевић, Јован Хаџи-Костић, а неки су млади афористичари који тек треба да стекну славу.

"Ово је књига која на бритак, хумористичан и дубоко промишљен начин говори о спорту, намењена је најширем кругу читалаца и веома сам задовољан што ју је компанија `Моцарт` уврстила као првенац у своју едицију", рекао је Чотрић.

Он је навео да сви мушкарци у Србији сматрају да могу бити селектори фудбалске репрезентације, што га је подстакло да састави српску репрезентацију у дисциплини "спортски афоризам".

Књижевник Миљурко Вукадиновић је на промоцији рекао да је ова књига збирка афоризама који "ударају по спорту, а не по политици".
 
Поједине афоризме из књиге читао је глумац Павле - Паја Минчић.

Уредник издања Зоран Пухач из "Моцарт едиције" рекао је да је књига већ изазвала велико интересовање, те је изразио наду да ће и сљедећи наслови из ове едиције скренути пажњу читалаца.

Књига садржи око 700 афоризама и 20 карикатура о спорту, а објављена је у издању компаније "Моцарт", чија је основна дјелатност спортско клађење, у њиховој новопокренутој "Моцарт едицији". (Срна)