Održan drugi Festival humora i satire "Kriva Drina" u Zvorniku

U Zvorniku je 20.7.2018. godine održan drugi Festival humora i satire "Kriva Drina". Učesnici festivala su bili aforističari iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore.


Na platou ispred Narodne biblioteke i Muzejske zbirke zvorničkoj publici predstavili su se: Rade Đergović iz Šapca, Jovo Nikolić iz Ugljevika, Grujo Lero iz Bijeljine, Bojan LJubenović iz Beograda, Ekrem Macić iz Konjica, Miladin Berić iz Banjaluke, Esma Sarić iz Sarajeva, Bojan Rajević sa Cetinja, Nebojša Borovina iz Vlasenice i Nenad Ćorilić iz Loznice.


Idejni tvorac,organizator i selektor Festivala Stanislav Tomić istakao je za medije da namjera da festival postane tradicionalan kao brend po kome će Zvornik biti prepoznatljiv na kulturnoj sceni Republike Srpske i BiH.


On je istakao da je Festival osmišljen kao tradicionalna smotra aforističara, komičara i ljubitelja humora i satire i da od ove godine organizaciju Festivala preuzima Javna ustanova Narodna biblioteka Zvornik.


Pored aforističara na festivalu su nastupili stend up komičari Aleksandar Perišić iz Kraljeva i Dušan Jokić iz Banjaluke.


Nagrada publike „Zlatna vijuga“ je pripala Bojanu Ljubenoviću iz Beograda.


Prema ocjenama publike i učesnika festival je organizovan profesionalno i u potpunosti je opravdao očekivanja i najizbirljivijih kritičara iz ove oblasti.