ОДРЖАН ДРУГИ ФЕСТИВАЛ ХУМОРА И САТИРЕ „ЖАОКА“

     Други Фестивал хумора и сатире „Жаока“ одржан је 23. новембра у Качареву код Панчева.
    
     Манифестација је отворена гостовањем афористичара који пишу за децу Александра Чотрића, Бојана Љубеновића, Срђана Динчића и Бојана Рајевића у основној школи „Жарко Зрењанин“. Била је то прилика да ученицима трећег разреда, кроз занимљиве и духовите разговоре, буду представљени афоризми као књижевни род. Читани су афоризми из Антологије српског афоризма за децу „Раздељак“, коју је приредио Александар Чотрић и књиге „Смејалице“, Бојана Љубеновића.
    
     Потом је у Дому културе, у свечаној сали, отворена изложба тридесетак радова карикатуристе Николе Драгаша из Панчева. Изложене су портретне карикатуре познатих личности и новинске карикатуре. Драгаш се бави карикатуром, илустрацијама за децу и графичким дизајном. Изложбу је отворио Милосав Урошевић, члан Градског већа Панчева задужен за културу.
    
     На централном догађају фестивала публици су се представили сатиричари Александар Баљак из Београда, Зоран Т. Поповић из Панчева, Александар Чотрић из Београда, Бојан Љубеновић из Београда, Срђан Динчић из Сремске Митровице и Бојан Рајевић са Цетиња. Они су говорили своје најновије афоризме, док су Љубеновић и Динчић вече сатире обогатили и сатиричном причом, односно извођењем код нас све популарније стенд ап комедије.