ОДРЖАН ОСМИ ФЕСТИВАЛ ХУМОРА И САТИРЕ У КАЧАРЕВУ


У Качареву код Панчева 1. и 2. новембра одржан је Осми међународни фестивал хумора и сатире „Жаока“.


Прве вечери у Дому омладине у банатској варошици писци Зоран Т. Поповић и Александар Чотрић говорили су афоризме намењене најмлађима, а своје вештине демонстрирао је мађионирач Лука Ивановић из Панчева. Ученицима са територије Града Панчева, победницима ликовног и литерарног конкурса директорка Дома културе у Качареву Невена Спремо уручила је пригодна признања. У просторијама Дома омладине отворена је том приликом изложба дечјих радова са конкурса „Мала жаока 2018“.


Друге фестивалске вечери публици су се представили Љупка Цветанова из Македоније, Станислав Томић из БиХ и домаћи афористичари Зоран Т. Поповић, Нада Караџић, Марина Аристо Марковић, Слободан Симић и Александар Чотрић. Водитељ програма био је Миодраг Стошић, а селекторски задатак био је поверен Зорану Т. Поповићу. 


У музичком делу програма наступио је вокално-инструментални састав „Грбаве танге“, чији је фронтмен и оснивач Миодраг Стошић.


Заједнички је утисак учесника и задовољне публике да је фестивал „Жаока“, који је покренуо и осмислио Зоран Т. Поповић, после осам година континуираног одржавања заузео истакнуто место на мапи књижевних сусрета Србије и региона.