Одржана Изборна скупштина Секције сатиричара УКС

Четири године после Оснивачке скупштине Секције сатиричара Удружења књижевника Србије, 17. фебруара одржана је Изборна скупштина у просторијама књижевничке организације у Београду, на којој су извештај поднели Драгутин Минић Карло, председник, Саво Мартиновић, заменик председника и Александар Чотрић, секретар.

Исцрпан извештај о раду Секције, од 2011. године до сада, садржао је поглавља, као што су: антологије српског афоризма објављене у Италији, Бугарској и Шпанији, учешће афористичара на трибини о српском језику и ћирилици у УКС, покретање и одржавање три балканска фестивала сатире „Јужњачка утеха“, повезивање са сличним организацијама ван Србије - Московски клуб афористике, Удружење афористичара Словеније, Удружење афористичара из Бијељине, одржавање сатиричних скупова у земљи и окружењу, учествовање на традиционалним манифестацијама, попут Сатирафеста и Новогодишњег сатирикона на Коларцу, покретање Фестивала кратке сатиричне приче у СКЦ-у, неговање сатире у медијима и још много активности које су допринеле афирмацији ове врсте књижевности.
    
Једногласном одлуком чланова Секције сатиричара Удружења књижевника Србије, Драгутин Минић Карло је поново изабран за председника, Саво Мартиновић за заменика и Александар Чотрић за секретара.

Изборној скупштини Секције сатиричара, поред осталих, присуствовали су Витомир Теофиловић, Ранко Гузина, Зоран Ранкић, Слободан Симић, Мирослав Средановић, Радослав Тилгер, Ненад Вучетић, Раде Ђерговић и Дејан Димитријевић Мита.

УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ
Секција сатиричара