PET KANDIDATA ZA NAGRADU 

BEOGRADSKOG AFORISTIČARSKOG KRUGA


U užem izboru za nagradu Beogradskog aforističarskog kruga, za najbolju knjigu aforizama na srpskom jeziku, objavljenu 2015. godine našle su se, po odluci žirija, knjige "Sizifovo pleme", Ranka Guzine iz Beograda; "Trn u oku", Bojana Ljubenovića iz Beograda; "Daće Bog, ako Bog da", Zorana T. Popovića iz Pančeva, "Brodogradnja u boci", Bojana Rajevića sa Cetinja i "Nagazne misli", Miroslava Sredanovića iz Beograda.


Prvi sastanak žirija Beogradskog aforističarskog kruga, koji čine Dušan Puača (predsednik), Veselin Mišnić Lari i Aleksandar Čotrić, održan je 23. februara u Udruženju književnika Srbije. Žiri je razmatrao osamnaest knjiga aforizama koje su prošle godine objavljene u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.


Konačna odluka žirija biće doneta 10. marta, a svečano uručenje dobitniku biće upriličeno dan kasnije u Udruženju književnika Srbije.


Godišnja Nagrada Beogradskog aforističarskog kruga za najbolju knjigu aforizama na srpskom jeziku ustanovljena je 2013. godine, a dosadašnji dobitnici bili su Aleksandar Čotrić iz Beograda, Milan Todorov iz Novog Sada i Ninus Nestorović iz Novog Sada.