KNJIŽEVNI KONKURS "MILUTIN ALEMPIJEVIĆ"

UMETNIČKO UDRUŽENJE „MILUTIN ALEMPIJEVIĆ“ IZ FRANKFURTA NA MAJNI raspisuje međunarodni književni konkurs namenjen piscima iz zemlje i dijaspore


Uslovi konkursa:


Poslati:

- pesme (maksimalno 3 pesme dužine od 12 do 24 reda)

- jednu kratku priču (do 7 strana A4 formata),

- ciklus aforizama (do 20 aforizama) i / ili

- pesme za decu (maksimalno 3 pesme dužine od 12 do 24 reda)Teme slobodne. Obavezno se potpisati imenom i prezimenom. Radovi mogu biti na srpskom, crnogorskom, hrvatskom i bosanskom jeziku, a ukoliko stvarate na drugim jezicima, uz original poslati i prevod na jedan od navedenih jezika.


Obavezna kraća biografija, osnovni podaci o autoru: datum i mesto rođenja, zanimanje, književni rad, objavljene knjige. Navesti poštansku adresu i telefon. U slučaju nepotpunih podataka radove nećemo uzimati u obzir.


Radove slati elektronskom poštom na adresu alempijevic@web.de (dovoljno je poslati u jednom primerku). Svima koji radove pošalju elektronskom poštom potvrdićemo da smo njihov mail primili. Obavezno proverite i spam. Ukoliko vam ne odgovorimo, molimo vas da radove pošaljete ponovo.


Konkurs traje od 01. 01. 2014. do 31. 01. 2014. godine.


Rezultati konkursa kao i sve informacije o konkursu, nagradama, predstavljanju knjige i sl. objavićemo na našem sajtu www.alempijevic.net


Nagrade će biti uručene na promociji almanaha u Bijeloj, Crna Gora.


Sve kategorije se ravnopravno takmiče i od svih radova iz svih kategorija izabraćemo UKUPNO TRI RADA da nagradimo.


Osvojeno prvo mesto dobija nagradu u iznosu od 300 evra i plaketu, a drugo i treće mesto dobijaju po jednu knjigu Milutina Alempijevića i plaketu.


U planu je da štampamo dva almanaha. Jedan na našem jeziku i jedan na nemačkom jeziku zbog obimnosti knjige i predstavljanja almanaha u Nemačkoj.


Reč je o samofinansirajućem konkursu, pa smo zbog velikih troškova prevođenja i plasiranja knjige u Nemačkoj odredili cenu ova dva primerka knjige (koji se kupuju u paketu) u iznosu od 23 evra, koju će snositi odabrani pesnici zastupljeni u almanahu.


Naši odabrani pisci će ovaj iznos blagovremeno uplatiti na br. računa Umetničkog udruženja „Milutin Alempijević“, Frankfurt da bismo mogli da delimično pokrijemo troškove.


S obzirom na to da odabrane radove prevodimo na nemački jezik i da je to veoma dugotrajan rad, kao i činjenice da zbog kratkih rokova dolazi do grešaka, knjiga će izaći iz štampe u proleće 2015. Književna kolonija na kojoj će biti promovisan almanah biće održana u leto 2015. u Bijeloj i Tivtu (datume ćemo naknadno odrediti).


Molimo naše cenjene pisce da samo ako su saglasni sa uslovima konkursa šalju svoje radove.U Frankfurtu na Majni u Nemačkoj osnovano je 2011. Umetničko udruženje “Milutin Alempijević” kao znak sećanja na preminulog Milutina Alempijevića, pisca i jednog od prvih Jugoslovena koji je inicirao okupljanje naših pisaca u dijaspori. Jedan je od osnivača Jugoslovenske književne radionice u Frankfurtu na Majni daleke 1987. godine, kao i Udruženja pisaca “Sedmica”, osnovanog 1995. godine takođe u Frankfurtu. „Sedmica“ je postala i prva sekcija Udruženja književnika Srbije van granica zemlje. Milutin je svoj rad nastavio 2004. osnivanjem Književne kolonije pisaca dijaspore u Bijeloj, u Crnoj Gori, gde je okupljao ljubitelje lepe reči sa svih kontinenata.


Umetničko udruženje “Milutin Alempijević” je nakon Milutinove smrti nastavilo sa tradicijom organizovanja Književne kolonije pisaca iz dijaspore u Bijeloj i njegove vizije da se lepa reč održi i neguje.


Književna kolonija se održava svake godine u avgustu mjesecu u Bijeloj, u Crnoj Gori, kao i do sada. Inicijatori i osnivači ovog udruženja su porodica i prijatelji preminulog Milutina Alempijevića.