КОНКУРС „САТИРА ФЕСТА 2015“

Управни одбор Београдског афористичарског круга 8. јуна 2015. године расписује Kонкурс за учешће и доделу награда на XIII Међународном фестивалу хумора и сатире „Сатира фесту 2015", који ће бити одржан у Београду  у петак, 16. октобра 2015. године.

 

Овогодишњи „Сатира фест“ посвећен је стогодишњици рођења књижевника Бранка Ћопића и одвијаће се под слоганом „Знам ја нас...“

 

Аутори из Србије и иностранства могу слати своје радове, потписане именом и презименом (уз навођење података за контакт, обавезно адреса електронске поште и број телефона), до 15. септембра 2015, на адресу електронске поште: 

 

satirafest@gmail.com

 

На конкурс се шаљу:

 

–  афоризми (до 30 афоризама);

 

–  сатиричне приче (до три приче, уз услов да свака прича буде до две странице формата А4, с уобичајеним проредом и величином фонта 12) и

 

–  сатиричне песме (до три песме).

 

С обзиром на то да "Сатира фест 2015" представља публици и јавности новије сатирично стваралаштво, шаљу се искључиво објављени и необјављени радови написани после прошлогодишњег „Сатира феста“, одржаног у октобру 2014. године.

 

Уметнички савет манифестације изабраће радове и одредити учеснике на књижевној вечери, која ће бити одржана у сали Градске општине Стари град у Београду, Македонска 42.

 

Аутору најбољег афоризма, изговореног на манифестацији, припашће традиционална награда "Вук Глигоријевић".

За најбољу песму додељује се признање „Растко Закић“, а награду ће понети и аутор најбоље сатиричне приче. 

 

Награде се састоје од плакете и новчаног износа.

 

Позивају се појединци, редакције, издавачке куће и институције да предложе ауторе и образложе предлоге, за награду "Сатира феста", за укупан допринос српској сатири.

 

Заслужним ауторима и преводиоцима из иностранства биће додељено признање „Златни круг", за афирмацију сатире у свету.

 

Организатор „Сатира феста 2015“ је Београдски афористичарски круг, а покровитељи су Министарство културе и информисања Републике Србије, Хотели "Јат Славија", Компанија MOZZART и Градска општина Стари град.

 

Додатне информације могу да се добију обраћањем на адресу: satirafest@gmail.com

 

 

УПРАВНИ ОДБОР 

БЕОГРАДСКОГ АФОРИСТИЧАРСКОГ КРУГА

 

ПРЕДСЕДНИК

АЛЕКСАНДАР БАЉАК