АКАДЕМИК ДУШАН КОВАЧЕВИЋ ДОБИТНИК ПРИЗНАЊА

У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМАБеоград, 26. мај - "Академику, прослављеном драмском писцу Душану Ковачевићу сутра ће у Сремским Карловцима бити уручено признање "Венац песничке патње и славе", које му додељује Фестивал кратких књижевних форми 'Ава 2016'. За Душана Ковачевића довољно је рећи да је 'Маратонац који убива аждахе'", саопштио је један од организатора Фестивала проф. др Димитрије Панфилов. Претходни добитници бронзаног ловоровог венца, дела вајара Драгана Раденовића, били су песник Раша Попов (2014) и академик Матија Бећковић (2015).


"Свечано уручење биће 27. маја, од 19 часова у сали Магистрата, на Тргу Бранка Радичевића 1", прецизирао је Панфилов.


На четвртом по реду фестивалу "Ава 2016" (Афоризам, виц, анегдота) - учествују и књижевници; проф. др Сања Домазет, Александар Баљак, Александар Чотрић, Васо Крчмар, Нинус Несторовић, Димитрије Панфилов, Деана Саиловић и Вуле Журић. У музичком делу програма наступиће гитариста Бобан Џефердановић, а програм ће водити професор Сања Панфилов. Она наглашава да ће се сутра у Сремским Карловцима говорити и о стваралаштву великог српског песника Бране Петровића.


На Фестивалу ће бити представљена управо објављена књига "Жена и афоризам" - први зборник стваралаштва афористичарки из Србије и региона, који је приредила Деана Саиловић и избор из Антологије савремене руске афористике, коју је приредио и превео Александар Чотрић.


Организатори, сада већ традиционалне манифестације, су Скупштина општине Сремски Карловци, клуб културе "Каром" и професори Сања и Димитрије Панфилов.(крај)


УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ

СЕКЦИЈА САТИРИЧАРА