АФОРИСТИЧАРИ НА МИКСЕР ФЕСТИВАЛУ 

На трећем Миксер Фестивалу (www.mikser.rs), који се од 25. до 29. маја одржава у Београду, прве вечери учествоваће чланови Београдског афористичарског круга и њихови гости (Александар Баљак, Слободан Симић, Витомир Теофиловић, Душан Пуача, Бојан Љубеновић, Александар Чотрић, Драгутин Минић Карло, Саво Мартиновић, Бане Јовановић, Ђорђе Оташевић, Весна Денчић, Дејан Милојевић, Ненад Вучетић, Миодраг Стошић, Милован Витезовић, Дејан Патаковић, Зоран Т. Поповић, Растко Закић, Милан Бештић, Ранко Гузина, Срђан Динчић и други). Програм ће режирати и водити Борис Митић.
Фестивал се одржава у индустријској зони Београда, у комплексима Житомлина на обали Дунава на доњем Дорћолу. Улаз за све програме је бесплатан, а ове године се на Миксер Фестивалу очекује више од 80 000 посетилаца из земље и региона.
Овогодишњи “Миксер“ фестивал отвориће 25. маја доајен југословенске шансоне, Арсен Дедић уз клавирску пратњу сина Матије Дедића, саопштили су организатори.
Фестивал је први пут одржан пре две године и окупио је 50 партнера из предузећа и организација, на њему се представило више од 1.000 учесника и привукао је 40.000 посетилаца и 400 новинара.
У оквиру Фестивала публици су понуђене на увид разне дисциплине: дизајн, архитектура, визуелне и драмске уметности, технологија, екологија, пословање, медији, музика, филм итд.

А.Ч.

<< I >>