Satiričar Milan Beštić dobitnik nagrade "Jovan Hadži Kostić"

16. oktobra 2012. godine „Večernje novosti“  iz Beograda su obilježile  59-i rođendan dodjelom godišnjih priznanja najboljim novinarima i saradnicima.
 NAGRADA za najbolju novinsku satiru „Jovan Hadži Kostić“ dodijeljena je jednom od najboljih srpskih aforističara Milanu Beštiću. Njegovo ime možda mnogi ne znaju, ali nema nikoga ko nije čuo njegov čuveni aforizam - „Volim seks i rado ga se sećam“.

Beštić je rođen 1952. u Beogradu.

Autor je knjiga aforizama: Cvrčak svira himnu (1990), Cvrčak je pojeo mrava (1996), Tako je govorio Pinokio (2001), Neću da trošim ćutanje (2006),  Sabrani aforizmi (2006). Objavio je knjigu satiričnih priča GRAMTIKA U TRAMVAJU.
Zastupljen je u nekoliko domaćih i stranih antologija. Aforizmi su mu prevođeni na bugarski, engleski, njemački, italijanski, mađarski i španski jezik.

Nagradu za životno djelo, koja nosi ime osnivača „Novosti“ Slobodana Glumca, dobio je odgovorni urednik revije „Zov“ Dušan Milovanović.

Novinar koji je svojim pisanjem obilježio 2012. godinu u ovom listu je Milan Babović.

Za uređivanje dodatka „Doktor u kući“, koji je povećavao tiraž „Novosti“ srijedom, za raznovrsnost i ozbiljnost sa kojom ga prima naša čitalačka publika, nagrađena je Biljana Radivojević.

Najbolja mlada novinarka protekle godine bila je Ivana Mićević. Za tekstove o problemima u prosvjeti i nauci, koji su često nalazili put do naslovne stranice „Novosti“, Ivana je nagrađena priznanjem „Mihajlo Rašić“.

Nagrada za ekskluzivni prilog pripala je novinaru sportske redakcije Nebojši Mandrapi.

Za honorarca godine proglašen je Marko Draganić, saradnik iz Brčkog, koji je imao niz zapaženih priloga, tema i rubrika o složenim međunacionalnim prilikama u distriktu BiH.

Nagradu za izuzetan radni doprinos u sektoru nenovinarskih poslova dobila je Dušanka Dragaš, sekretarica dopisništva u Novom Sadu.