KONKURS ZA NAGRADU "RADOJE DOMANOVIĆ"

Udruženje književnika Srbije i Fond "Radoje Domanović" raspisuju konkurs za dodelu književne nagrade za satiru "Radoje Domanović".


Konkurs se raspisuje za dodelu dve odvojene nagrade za najbolje knjige satire objavljene na srpskom jeziku u 2014. i 2015. godini i dva priznanja za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri za pomenute godine.


Konkurs je otvoren do 20. decembra 2015. godine. Obrazložene i potpisane predloge (uz navođenje broja telefona, adrese i adrese elektronske pošte predlagača i autora), kao i predložene knjige dostavljaju ili šalju izdavači, udruženja, ili pojedinci u tri primerka na adresu: Udruženje književnika Srbije (za Konkurs "Radoje Domanović"), Francuska 7, 11000 Beograd, Srbija.


O dobitnicima nagrade odlučivaće žiri u sastavu: predsednik Udruženja književnika Srbije i predsednik žirija Radomir Andrić i članovi žirija književnici Milovan Vitezović, Srba Ignjatović, Petar Žebeljan, Radoslav Tilger, Slobodan Simić i Aleksandar Čotrić.


Priznanje će laureatima biti uručeno na svečanosti otvaranja obnovljene rodne kuće Radoja Domanovića, koja će biti održana 25. decembra 2015. godine u Ovsištu, u opštini Topola.


UDRUŽENJE KNJIŽEVNIKA SRBIJE