NA PRVOM STE MJESTU

Portal za satiru

NINUSU NESTOROVIĆU NAGRADA "RADOMIR RACKOVIĆ"

Završno veče XXI Crnogorskog festivala humora, satire i karikature ,,Smeh je preki lek“ održano je u subotu, 24. septembra 2022. godine u 19 časova u Centru za kulturu u Danilovgradu.


Nagrada ,,Veljko Rajković“ za najbolji aforizam uručena je Ljubomiru Bulatoviću, nagrada za satiričnu priču Velizaru Radonjiću, a nagradu ,,Radomoir Racković“ za najbolju knjigu između dva festivala dijele Ninus Nestorović, Luka Lagator i Savo Martinović. U ovoj kategoriji specijalne povelje pripale su Aleksandru Čortiću i Radojici Grbi. Nagrada ,,Živko Đurović“ za karikaturu pripala je Lazu Sredanoviću, a specijalne povelje Damiru Novaku i Goranu Ćeličaninu.


Ovo je odlučio festivalski žiri koji čine mr Željko Rutović, mr Mirko Jakovljević i Mirsad Radstoder. U Kulturnom centru postavljena je izložba karikatura Luke Lagatora, Darka Drljevića, Vjekoslava Bojata i dobitnika ovogodnišnjih nagrada. U programu, pored dobitnika nagrada, učestvovali su poznati satiričari i aforističari.


Organizator ovog festivala je Kulturno-informativni centar ,,Bijeli Pavle“ u saradnji sa Centrom za kulturu i razumevanje i podršku Opštine Danilovgrad.


Pre dodele nagrada sve nagrađene primio je predsednik Opštine Danilovgrad Branko Bošković. Svečana sala Kulturnog centra bila je prepuna. Veče je bilo za pamćenje. Sve zasluge za to ima organizator Dragan Mitov Đurović.