NA PRVOM STE MJESTU

Portal za satiru

 

Nagrada Radoje Domanović
Petru Pajiću


Nagrada "Radoje Domanović" za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri za 2010. godinu pripala je književniku iz Beograda Petru Pajiću, saopštio je danas žiri na konferenciji za novinare u Ministarstvu za dijasporu.

Nagrada "Radoje Domanović" za najbolju knjigu satire objavljenu 2009. dodeljena je satiričaru iz Kragujevca Radislavu Raši Papešu i satiričaru iz Beograda Bojanu Ljubenoviću, dok je priznanje za doprinos satiri u drugim medijima (pozorište, film, TV, likovna i muzička umetnost) pripalo poznatom glumcu Velimuru Bati Živojinoviću.

Žiri je odlučio da u kategoriji "ekselencija satire" nagradu, namenjenu stranim satiričarima, dodeli Bojanu Bogdanoviću (Bosna i Hercegovina), Ganču Savovu (Bugarska) i Valeriu Butulesku (Rumunija).

O laureatima je odlučivao petočlani žiri u sastavu: predsednik Udruženja književnika Srbije Srba Ignjatović (predsednik), direktor Fonda "Radoje Domanović", književnik Radoslav Tilger i književnici Dragutin Minić Karlo, Miljurko Vukadinović i Aleksandar Čotrić.

Nagradu dodeljuju Udruženje književnika Srbije i Fond "Radoje Domanović", a generalni sponzor je kompanija "Dunav osiguranje".

Svečano uručenje priznanja biće 7. decembra u podne u Ministarstvu za dijasporu.

 

<< I >>