КОНКУРС ЗА НАЈБОЉУ КЊИГУ АФОРИЗАМА 
У 2015. ГОДИНИ

Београд, 25. новембар – Управни одбор Београдског афористичарског круга позива ауторе који пишу на српском језику, или њихове издаваче, у земљи и иностранству, да доставе књиге афоризама, објављене ове године, које ће тако ући у конкуренцију за Награду Београдског афористичарског круга за најбољу књигу афоризама у 2015 години.


Крајњи рок за слање збирки афоризама је 15. јануар 2016. године, а адреса на коју се шаљу је: Висока школа електротехнике и рачунарства (за Београдски афористичарски круг), Војводе Степе 283, 11000 Београд, Србија.


О добитнику награде одлучује трочлани жири БАК-а, на чијем челу је књижевник Душан Пуача, а чланови су књижевници Веселин Мишнић Лари и Александар Чотрић.


Признање, које се састоји од плакете и новчаног износа, добитнику ће бити уручено почетком идуће године, на свечаности у Удружењу књижевника Србије у Београду.


Награда је установљена пре три године, а први добитници били су Александар Чотрић за 2012, за књигу "Померање памети", Милан Тодоров за 2013. годину, за књигу "Покори се и почни" и Нинус Несторовић за 2014. годину, за књигу "Ћути и пливај".


Награда Београдског афористичарског круга је најпрестижније годишње признање у Србији за књигу афоризама.


БЕОГРАДСКИ АФОРИСТИЧАРСКИ КРУГ