НАЈБОЉИ САТИРИЧАР СРПСКЕ ЗА 2015. ГОДИНУ

Поштовани Сарадници и Читаоци!

Најављујемо вам да је почео процес жирирања за годишњу награду, коју додељује Међународни часопис за сатиру, хумор и карикатуру "Носорог", а која се зове:

 

НАЈБОЉИ САТИРИЧАР СРПСКЕ - за 2015

 

(година је променљива, а име награде није)

 

Имају два правила:

1 - награда се додељује САМО ЈЕДНОМ ствараоцу (подразумева се, у области хумора и/или сатире, а форма којом се изражава може бити било која: афоризам, поезија, приче, комедија или да је мултидисциплинаран, тј. да пише неколико форми упоредо)

2 - да награђени има ТРАЈНО БОРАВИШТЕ на подручју СРПСКЕ (Републике Српске); то значи да није битна нација, језик или нешто треће, него искључиво боравиште и литерарни квалитет.

 

Награда се састоји у престижу, дипломи и објављивању у онлајн и штампаном "Носорог"-у. (линк штампаног: http://nosorog-rhinocervs.weebly.com/ )

 

НОМИНОВАНИ СУ:

 

1 - Слободан Јанковић

2 - Живко Вујић

3 - Миладин Берић

4 - Динко Османчевић

5 - Ђорђе Латиновић

6 - Грујо Леро

7 - Станислав Томић

8 - Јово Николић

9 - Милад Обреновић

10 - Живко Ђуза

 

У обзир се узима квалитет у претходном периоду, значи од септембра 2014. до септембра 2015, али и да ли је аутор имао у претходним годинама запажен квалитет радова.


Извор знања чланова жирија, о сатиричарима Српске, никако није условљен часописом "Носорог", него они користе оно што сматрају релевантним (друге часописе, онлајн издања, књиге, зборнике, ...)


Уколико жири нађе да постоји квалитетније име од предложених, жири има право и да награди дотичног. (Осим личности овог потписника, јер би се то косило са минимумом моралности.)


Ко је досад добијао, може да се види на линку: http://www.nosorog.rs.sr/razlicito/see-vidi/see/see9.html . Онај ко је добијао ову награду, није искључен да је поново добије: ствар је жирија и квалитета дотичног.

 

Номинација се објављује сарадницима "Носорога", као и у првом наредном онлајн издању часописа, сем што неће бити објављена имена чланова жирија, да не би били изложени узнемиравању.

 

Горан Кљајић

за међународни часопис "Носорог"

http://www.nosorog.rs.sr/