NA PRVOM STE MJESTU

Portal za satiru

AFORIZMI NINUSA NESTOROVIĆA OBJAVLJENI U DVA KNJIŽEVNA ČASOPISA U POLJSKOJ


Aforizmi Ninusa Nestorovića početkom 2021. godine objavljeni su u dva poljska književna lista. „Gazeta kulturalna“ i „Bezkres“. Aforizme je na poljski prevela Olga Lalić – Krowicka.


Nedavno je i Ninusova knjiga aforizama "Diktator i ja", objavljena u Poljskoj. Aforizme je izabrala i prevela na poljski Olga Lalić Krowicki, a karikaturu na naslovnoj strani knjige nacrtao je Goran Ćeličanin. U knjizi se nalazi oko 170 aforizama na oko 50 stranica, a izdavač je izdavačka kuća „Ruthenus“ iz grada Krosno.


Eva Radomska o toj knjizi između ostalog napisala je i ovo: "Najnoviji knjiga Ninusa Nestorovića je velika čast za otkrivanje istine o politici, istoriji i sebi iznova i iznova. "Istina je naš najveći neprijatelj. Nikada se s njom nećemo pomiriti ..." - kaže on. Međutim, bez istine, sve se urušava kao temelj zasnovan na laži je poput biča peska. Stoga vredi posegnuti za knjigom autorovih misli da bi osetio njenu moć ..."


Početkom prošle godine Ninus je objavio knjigu „BOŽE, UPROSTI NAM“ („Prometej“, Novi Sad) za koju je nedavno dobio nagradu „TIPAR“.

Petar Peca Popović je o Nestorovićevom stvaralaštvu rekao: „Sve što Ninus radi samo je kap druge boje u okeanu našeg poraza. Ali okean bi bez te kapi bio komplikovaniji za brodolomnike. Ta kap svetli! Tamo gde se svaka vrsta vlasti odlikuje obesnošću i bajnom egzistencijom, od velike je koristi čitati vlasnika "zaoštrenog pera". Kao vid neslaganja i nemirenja sa terorom tako uspostavljene stvarnosti.“


Sekcija humorista i satiričara

Društva književnika Vojvodine