У Београду представљен часопис НОСОРОГ

У Београду је 23. фебруара у Студентском културном центру представљен бањалучки сатирично-хумористички часопис "Носорог", који је ушао у дванаесту годину постојања. По броју сарадника, објављених прилога, било писаних, било графичких, часопис има запажено мјесто на балканском простору.

Часопис има годишњу награду: НОСОРОГ ПРВОГ РЕДА, која се додељује за укупан допринос сатири и карикатури, односно ауторима који у континуитету показују висок квалитет стваралаштва, затим двије годишње манифестације: “Смејада” – Фестивал комичног и критичног и “Носорогова новогодишња зезанција”.
О часопису је говорио главни и одговорни уредник Миладин Берић, који је читао своје афоризме и пјесме. Њему су се придружили редовни сарадници "Носорога" Љубинка Гавран, Милко Грбовић, Живко Вујић, Гојко Мандић, Владица Миленковић Влајче и Драган Огњановић.
Представљање “Носорога” у Београду изазвало је приличну пажњу публике која је дошла у великом броју да би исказала поштовање гостима из Бањалуке и њиховим сарадницима.

<< I >>