РС - Србија - култура
 
 ЧОТРИЋУ   "НОСОРОГ ПРВОГ РЕДА"

 

           БАЊАЛУКА, 6. ЈУЛА (СРНА) - Књижевник из Београда Александар Чотрић (45) добитник је награде за сатиру "Носорог првог реда", коју додjељује међународни часопис за хумор, сатиру и карикатуру "Носорог" из Бањалуке.

             Главни уредник "Носорога" Горан Кљајић појаснио је да се ово признање додjељује "за исказани квалитет и укупан допринос сатири за 2011. годину".

             У ужем избору за ову престижну награду били су Васил Толевски из Скопља (Македонија) и Суно Ковачевић из Зенице (ФБиХ), саопштио је Београдски афористичарски круг.


             Лауреата је одредио жири, у чијем саставу су били Мића М. Тумарић из Новог Сада (предсjедник жирија), Бојан Богдановић из Зенице, Слободан Јанковић из Бањалуке, Миленко Косановић из Суботице и Миладин Берић из Бањалуке.

            Чотрић је аутор пет књига афоризама и три књиге сатиричних прича. Његове књиге афоризама објављене су у Македонији, Румунији и Пољској, а уврштен је у антологије које су штампане у САД, Русији, Њемачкој, Аустрији, Бугарској.

            Награда "Носорог првог реда" додјељује се од 2000. године, а међу претходним добитницима су сатиричари Александар Баљак, Растко Закић, Милован Вржина, Радивоје Бојичић, Зоран Т. Поповић, Весна Денчић и др.

<< I >>