НАЈБОЉА ЗБИРКА АФОРИЗАМА "ПОКОРИ СЕ И ПОЧНИ"

Збирка афоризама "Покори се и почни" (Биндер, Београд, 2013)  новосадског сатиричара Милана Тодорова проглашена је најбољом књигом афоризама на српском језику у 2013. години, одлучио је жири Београдског афористичарског круга
/БАК/. 


Одлука жирија – који је радио у саставу: Александар Баљак, председник, Витомир Теофиловић и Милан Бештић – била је једногласна. 


На конкурс БАК-а, који је био отворен до 31. децембра прошле године, приспело је 18 збирки афоризама објављених у Србији, БиХ, Црној Гори и Хрватској. 


У најужи избор за награду ушле су и књиге двојице београдских аутора: "Добре вибрације" Александра Чотрића и "Љубав за понети" Бојана Љубеновића.


Књига Милана Тодорова "Покори се и почни" садржи задивљујуће велики број квалитетних афоризама (1400) које је аутор писао последњих десет година. 


Иако су бремените значењима, бриљантне минијатуре овог нашег познатог сатиричара лако и брзо стижу до читалаца. 


Жири у образложењу истиче да је Тодоров написао своју најзрелију збирку, а уједно и једну од најбољих књига афоризама икад написаних код нас. 


Књига Покори се и почни отвара ново поглавље у приступу писању, али и читању књига афоризама. 


Награда Београдског афористичарског круга, најпрестижније признање за афористику у Србији, Тодорову ће бити додељена средином фебруара, на Дан српске сатире. Лауреату ће бити уручена Плакета БАК-а и новчани износ награде, чији је покровитељ Компанија „Mozzart“ из Београда.


Београдски афористичарски круг