ЗОРАНУ Т. ПОПОВИЋУ НАГРАДА
БЕОГРАДСКОГ АФОРИСТИЧАРСКОГ КРУГA

Београд, 11. марта - Добитник награде Београдског афористичарског круга за најбољу књигу афоризама на српском језику у 2015. години је Зоран Т. Поповић из Панчева за збирку „Даће Бог, ако Бог да“, објављену у издању „Графос интернационала“. Поповић је четврти добитник овог признања установљеног 2013. године.


Трочлани жири који су чинили Душан Пуача, Веселин Мишнић Лари и Александар Чотрић био је једногласан приликом одлучивања.

Награда, која се састоји из плакете и новчаног износа, добитнику је уручена 11. марта у Удружењу књижевника Србије.


Председник жирија Душан Пуача истакао је да је „несумњива даровитост за уочавање и стварање парадокса која се испољила у претходним Поповићевим књигама – дошла је до пуног изражаја у збирци  'Даће Бог, ако Бог да'“.


„Поповићева најновија књига је тематски уређена, што знатно олакшава читање. Књига садржи задивљујуће велики број квалитетних афоризама и плени обухватношћу и разноврсношћу тема. Сви афоризми у њој су зрели, потпуно избрушени и у квалитативном смислу уједначени. Писани су упечатљиво, језички префињено, али и комуникативно“, наводи се у образложењу жирија.


Збирка афоризама „Даће Бог, ако Бог да“ у фебруару је награђена и признањем „Радоје Домановић“, Удружења књижевника Србије.


БЕОГРАДСКИ АФОРИСТИЧАРСКИ КРУГ