ПРОГРАМ "САТИРА ФЕСТА 2013"

У знаку 180. годишњице рођења Јована Јовановића Змаја, најбољег српског афористичара 19. века, а у организацији Београдског афористичарског круга, одржаће се Једанаести међународни фестивал хумора и сатире "Сатира фест" – 11. октобра 2013. године у Београду.

Сатира фест ће, по традицији, бити одржан у свечаној сали Градске општине Стари град, улица Македонска 42, у петак 11. октобра 2013. са почетком у 19 часова, а на њему ће учествовати најбољи сатиричари из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске и Румуније. 


РЕДОСЛЕД ПЛАНИРАНИХ ДОГАЂАЊА


16,30 часова – Делегација српских сатиричара положиће цвеће на бисту Радоја Домановића на Калемегдану.


17:00 часова – У Удружењу књижевника Србије (Француска 7) Витомир Теофиловић ће прочитати свој рад о сатиричном стваралаштву Јована Јовановића Змаја.


Након проглашења победника конкурса у категоријама сатиричне приче и сатиричне песме, биће уручене награде за животно дело Сави Мартиновићу и Банету Јовановићу, а преводиоцима из иностранства, заслужним за афирмацију српске сатире у свету, биће додељено признање "Златни круг".


19:00 часова – У свечаној сали Градске општине Стари Град  почиње централно дешавање Сатира феста: ВЕЧЕ АФОРИЗАМА. Поред писаца, на "Сатира фесту 2013" учествоваће и стенд ап комичари и глумци. Водитељ манифестације биће Миодраг Стошић.


Покровитељи овогодишње смотре најбољих хумориста и сатиричара из региона су: Министарство културе и информисања Републике Србије, Канцеларија Владе Србије за сарадњу са дијаспором и Србима, хотел Славија и Компанија MOZZART.


Позивамо све заинтересоване да својим присуством увеличају ову манифестацију.