NA PRVOM STE MJESTU

Portal za satiru

ПРВА ПРОМОЦИЈА АНТОЛОГИЈЕ БУГАРСКОГ АФОРИЗМА

Прво представљање Антологије бугарског афоризма "Трн и ружа" (Завод за уџбенике, 2019, Београд), приређивача и преводиоца Александра Чотрића, биће одржано у среду, 24. априла од 12 часова у Удружењу књижевника Србије у Француској улици број 7, у Београду.


О књизи ће говорити Њ.Е. амбасадор Републике Бугарске у Србији Владко Рајков, директор Завода за уџбенике Драгољуб Којчић, уредница издања Татјана Караџин, рецензент Витомир Теофиловић, аутор поговора и председник БАК-а др Слободан Симић, писац Симеон Костов и преводилац и приређивач Александар Чотрић. Водитељ је Миљурко Вукадиновић, уредник Трибинског програма УКС.


Антологија садржи више од две и по хиљаде афоризама 122 аутора, међу којима су водећи бугарски писци, академици, професори универзитета, амбасадори, посланици, истакнути дисиденти... У књизи се налазе карикатуре Маргарите Јанчеве, а за ликовну опрему побринуо се Никола Драгаш.


Позивамо љубитеље афоризма да дођу и упознају се изузетним остварењима наших источних суседа у најкраћем књижевном жанру, као и веома занимљивом историјом и садашњошћу бугарског хумора и сатире.

УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ