Održana promocija knjige prof. dr Ratka Božovića
SEDMORICA PROTIV MENE

U četvrtak u 19h u prepunoj Sali Crvenog krsta u Podgorici održana je promocija knjige prof. Dr Ratka Božovića SEDMORICA PROTIV MENE.

O knjizi je govorio recenzent Savo Martinović, koji je, između ostalog, ustvrdio: „Ratka Božovića kao da je sami bog poslao među aforističare… Božović piše različito o sličnima i slično o različitima… Knjiga Ratka Božovića daće nemali dobrovoljni prilog afirmaciji crnogorske aforistike, njene književnosti, a time i crnogorske kulture u cjelini. A, nije nimalo lako mjerljiv ni autorov podsticaj opštem uzdignuću duha“.

Aforizme su govorili Radomir Racković, Veljko Rajković, Savo Martinović, Vladimir Mićković, Bojan Rajević, Dejan Tofčević i Dragan Pavličić.

Osim aforističara, prave ovacije doživjeli su muzičari Marinko Pavićević, duet Igor Pejović – violina i Dino Beharović – harmonika, i gitarista Lazar Baletić.

Prave ovacije zavrijedio je i voditelj-satiričar Velko Rajković, koji je program vodio nekonvencionalno, uz pregršt duhovitih dosjetki-upadica, koje su razgalile publiku.

Po ocjenama mnogih, ova manifestacija bila je „veče za pamćenje“.

V.R
 

Slajd prezentacija

<< I >>