Promocija knjige " Iz Nastradamusovog dnevnika"

U organizaciji Vijeća mladih, a  uz podršku Amaterskog pozorišta  "Neretva", i NGG "Volonteri i prijatelji Konjica", u petak, 18. novembra, u prepunoj sali Narodnog univerziteta u Konjicu je predstavljena knjiga "Iz Nastradamusovog dnevnika" autora Ekrema Macića - deseta knjiga ovog autora, a šesta zbirka aforizama.

Promotori,Ismet Salihbegović i Sead Mahmutefendić,književnici iz Sarajeva, pohvalno su govorili o Macićevoj aforistici, kao i poeziji,pridružujući se konjičkim glumcima i sami čitajući autorove bisere satire i poezije, napominjući da je ovaj Konjičanin dobitnik nekoliko uglednih nagrada za satiru u ovoj godini.

Moderator Mirnes Bajić je sami kraj druženja prepustio posjetiocima, a vrhunac večeri desio se kada su najmlađi članovi ovdašnjih humanista autoru poklonili svojeručno ispisanu zahvalnicu za njegovu nesebičnu pomoć njihovom radu.

U Konjicu se, kako reče jedan od posjetilaca, "dogodila publika", što je znak da grad Zuke Džumhura nastavlja svoju genetsku sklonost ka humoru i satiri.
 

<< I >>