NA PRVOM STE MJESTU

Portal za satiru

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА АФОРИЗАМА „ПУЦЊИ БЕЗ ОПОМЕНЕ“

ЗВОРНИК, 7. ФЕБРУАРА /СРНА/ – У зворничком Дому омладине представљена је вечерас књига афоризама „Пуцњи без опомене“ аутора Јове Николића из Угљевика.


Николић је рекао да књига „Пуцњи без опомене“ садржи 705 афоризама који су углавном сатиричног карактера и поређани су по темама које се преливају с једне на другу.


„Књига је настајала од 2012. до 2021. године, док је у конкуренцији за објављивање било неколико хиљада афоризама од којих је издвојено 1.500, а у књизи објављена већ наведена бројка“, рекао је Николић.


Николић је написао више од 12.000 афоризама, од којих велики број још није објављен.


Аутор је до сада објавио књиге афоризама: „Имитација логике“, „Ланчана реакција“- изашла у пет издања, „Отворени прелом“, „Застава свих боја“, „Дух материје“ и „Пуцњи без опомене“. Написао је и антологију афоризама БиХ „Протести мождане масе“.


Говорећи о овој књизи, афористичар Станислав Томић је рекао да је „Пуцњи без опомене“ одраз Николићеве личности и стваралашта.

„Чињеница да су афоризми који се налазе у овој књизи настали у последњих десетак и више година говори о томе да су брижљиво стварани“, рекао је Томић и нагласио да Николић изузетно добро ‘бруси’ афоризме, што се посебно одражава на њихов квалитет.

Томић је рекао да је промовисана књига резултат строге селекције, коју је извршио сам аутор.


Милан Пантић, афористичар, рекао је да је Николић својим стваралаштвом доказао да је један од најзначајнијих афористичара у Републици Српској и БиХ.


„Изузетна нам је част да је његова књига изашла баш у Зворнику и да је промовишу афористичари који су значајни и налазе се у тренду на афористичком небу Балкана“, рекао је Пантић.


Књига „Пуцњи без опомене“ изашла је у издању зворничке издавачке куће „Ас оглас“, чији је директор Дејан Спасојевић рекао да је, поред фудбала, хумор можда најважнија ствар на свијету, мада нас озбиљност живота и времена у коме живимо често остави без смијеха.


„Морамо трагати за мотивима који ће нас разведрити и орасположити, а то су управо Николићеви „Пуцњи без опомене“.