XII CRNOGORSKI FESTIVAL HUMORA I SATIRE
- Rezultati konkursa –


     Na Konkurs XII Crnogorskog festivala humora i satire, za aforizme, satiričnu priču i karikaturu, prispjela su ukupno 103 rada, od čega: 57 priloga aforizama, 37 priča i 9 karikatura na temu: „VODA“.
     Žiri je radio u sastavu: Dr Draško Došljak – predsjednik, Savo Martinović – član i Darko Drljević – član.
     Nagradu za najbolje aforizme zavrijedio je set aforizama pod šifrom St. Petersburg – autora Bojana Rajevića, satiričara sa Cetinja, a za satiričnu priču rad pod šifrom Politika: priča pod naslvom JADO – autora Dragutina Karla Minića, satiričara iz Beograda. Nagrada za karikaturu nije dodijeljena.
     Nagrada za životno djelo „Pavle Đonović“ pripala je Mihailu Radojičiću, za poseban doprinos humoru i satiri, a za najbolju knjigu objavljenu između dva festivala Dr prof. Ratku Božoviću, za knjigu SEDMORICA PROTIV MENE, gdje je predstavio i esejistički tumačio stvaralaštvo sedmorice crnogorskih aforističara.
Dodijeljena je i godišnja nagrada za karikaturu „Živko Đurović“ -laureat je karikaturista iz Podgorice Dragomir Đukić Čarli.
     Priznanja – plaketa i novčana nagrada, dobitnicima će biti uručena na završnoj večeri Festivala što će se, u organizaciji KIC-a „Bijeli Pavle“ iz Danlovgrada, a u saradnji sa Udruženjem humorista i satiričara Crne Gore i Centrom za kulturu iz Danilovgrada, održati 24. 09. 2011. godine u sali Centra za kulturu - sa početkom u 19,30 sati.

                                                                    KIC „BIJELI PAVLE“
                                                                            D i r e k t o r

 Dragan Mitov Đurović

<< I >>