СРПСКИ САТИРИЧАРИ У СЛОВЕНИЈИ

У словеначком граду Севница 12.септембра одржана је, пета по реду, културно-туристичка манифестација "Модра Франкиња", на којој су учествовали сатиричари из Србије Драгутин Минић Карло, Витомир Теофиловић, Александар Чотрић и Владимир Ћалић и њихов словеначки колега Франци Чеч, председник Друштва словеначких афористичара.

 

Сатиричари су се представили публици у амбијенту средњевековног дворца- Град Севница афоризмима, причама, епиграмима и анегдотама на тему вина. 

 

Госте из Србије поздравио је градоначелник Севнице Сречко Оцвирк, који је изразио жељу, да учешће српских сатиричара постане традиционално, као и да Севница и градови из Србије заједнички конкуришу код фондова Европске уније за средства намењена пројектима из области културе.

 

Александар Чотрић, секретар Секције сатиричара Удружења књижевника Србије уручио је Францију Чечу Велику плакету УКС за допринос хумору, сатиричној књижевности и афористици у Европи и свету и чланску карту Београдског афористичарског круга.

 

У Севници су представљене и Антологије српских афоризама на словеначком и Антологија словеначких афоризама на српском језику "Сунчана страна Алпа".