NA PRVOM STE MJESTU

Portal za satiru

„SATIRA FEST 2019“ U ZNAKU RADA JOVANOVIĆA

Uprava Beogradskog aforističarski kruga, na sednici održanoj 11. jula, imenovala je Bojana Ljubenovića za selektora ovogodišnjeg međunarodnog festivala humora i satire „ XVII Satira festa“, koji će 22. oktobra biti održan u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu. U žiri za izbor najboljeg aforizma određeni su Aleksandar Čotrić i Goran Radosavljević. Najbolju priču predložiće Slobodan Simić i Mitar Đerić, a o najboljoj pesmi prispeloj na konkurs svoje mišljenje daće Vesna Denčić i Vitomir Teofilović. Odluke o laureatima na predlog selektora i članova žirija doneće Uprava BAK-a. Na „Satira festu“, po tradiciji, biće dodeljena i priznanje „Zlatni krug“ i nagrade za „Satiričnu hrabrost“ i „Nikola Otaš“ za karikaturu.


Na sednici BAK-a kojom je predsedavao predsednik Slobodan Simić potvrđeno je da će ovogodišnji „Satira fest“ biti posvećen satiričaru Radomiru Radu Jovanoviću (1939-2016), povodom 80. godišnjice njegovog rođenja. O velikom srpskom satiričaru na početku manifestacije govoriće Vitomir Teofilović.

BAK podseća sve zainteresovane satiričare iz Srbije i inostranstva da mogu poslati svoje radove do 15. septembra, a više informacija o konkursu može se pronaći na Fejsbuk strani Beogradskog aforističarskog kruga i portalu Konkursi regiona (http://konkursiregiona.net/konkurs-satira-festa-2019%E2%80%B3/).


Beogradski aforističarski krug izrazio je zahvalnost Upravi za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva unutrašnjih poslova, koja će finansijski podržati održavanje „Satira festa 2019“.