СЛОБОДАН СИМИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК
БЕОГРАДСКОГ АФОРИСТИЧАРСКОГ КРУГА

Београдски афористичарски круг од 11. марта има новог председника - др Слободана Симића, истакнутог сатиричара и лекара из Београда. За њега су гласали сви чланови Управног одбора овог удружења које је основано 2008. године и које окупља седамдесетак сатиричара из Србије, БиХ, Црне Горе, Македоније, Хрватске, Словеније, Румуније и Швајцарске. Досадашњи председник БАК-а био је Александар Баљак. Баљку су чланови БАК-а изразили признање и захвалност за досадашњи врло успешан, квалитетан и пожртвовани рад на челу удружења које сваке године, поред осталог, организује Међународни фестивал хумора и сатире „Сатира фест“, Фестивал сатиричне приче, Балкански фестивал сатире и Новогодишњи сатирикон. БАК годишње додељује признања за укупан допринос сатири, најбољу књигу афоризама, најбољи афоризам, песму и сатиричну причу.


И Скупштина Београдског афористичарског круга добила је новог председника - Витомира Теофиловића, познатог књижевника и књижевног критичара, који је на том месту заменио Душана Пуачу.


Александар Чотрић и даље ће бити заменик председника БАК-а, а у Управном одбору су и надаље Митар Ђерић Лаки, Веселин Мишнић Лари и Бојан Љубеновић.


Београдски афористичарски круг одлучио је на Годишњој скупштини, одржаној 11. марта у Удружењу књижевника Србије, да у своје редове прими десет нових чланова -  др Александра Миленковића, Миливоја Јозића, Мићу Живојиновића, Милована Петровића Веркина, Радована Ристовића и Игора Димитријевића Диба из Београда, затим Зорана Ђуровића из Вршца, Братислава Костадинова из Крушевца, Нешка М. Илића из Пожеге и Далиборку Шишмановић Кепчију из Цириха у Швајцарској.


Почасни чланови БАК-а постали су руски афористичари из Москве - Сергеј Сидоров, председник Московског клуба афористике и Владимир Шојхер, приређивач неколико запажених антологија руског, европског и светског афоризма. Они су се тако придружили почасним члановима БАК-а из Италије, Македоније, Словеније и Шпаније.


Београдски афористичарски круг формирао је Комисију за пријем нових чланова, на чијем челу је Витомир Теофиловић и Комисију за међународну сарадњу коју ће предводити Ненад Ћорилић из Лознице.

 

БЕОГРАДСКИ АФОРИСТИЧАРСКИ КРУГ