NA PRVOM STE MJESTU

Portal za satiru

Додијељене награде добитницима
Међународног фестивала афоризама и карикатуре „СТРУМИЦА 2019“

У Струмичком у Дому културе „Антон Панов“ у С. Македонији, 11.03.2019. године одржан је XX Међународни фесивал афоризама и карикатуре „Струмица 2019“ на коме су додијељене награде најупјешнијим ауторима по расписаном конкурсу на тему еротике за афоризме и карикатуре.


У категорији афоризма пристигло је четрдесет и пет радова од аутора из више земаља Балкана.


Златну плакету за афоризме освојио је рад под шифром „Све су жене исте“, аутора Милета Ђорђијоског из Македоније, Сребрена плакета припала је раду под шифром „ЈА ПА ЈА“, Јове Николића из Републике Српске – БиХ, а бронзана плакета додијељена је раду под шифром „Музика“ Атанаса Крлевског из Македоније. Специјалну награду Организационог одбора Струмичког карневала, освојио ја Блаже Докуле из Македоније за афоризме под шифром „Леви Штраус 71“. 


Додијељене су и дипломе које се припале ауторима Владиславу Влаховићу из Црне Горе, за рад под шифром „Лет“, Зорану М. Јовановићу из Србије, за рад под шифром „Durex“, Валентину Димитрову из Бугарске за рад под шифром „Годо 46“.


Ристо Филчевски један од оснивача фестивала добио је награду за свој вишедеценијски допринос у раду овог фестивала.


На конкурсу за карикатуру учествовали су карикатуриста из више земаља свијета. Награде су освојили: Златну плакету Дору Аксинте из Ромуније, Сребрену плакету Бранко Зупанчич из Словеније и Бронзану плакету Блаже Докуле из Македоније. Награду Организационог одбора Струмичког карневала за карикатуру добио је Миро Георгиевски из Македоније. 


Плакете су добили и аутори: Дамир Новак (Хрватска), Александар Дубровски (Украина), Миленко Косановић (Србија), Зоран Јошић (Словенија), Драгослав Петров (Македонија) и Мирослав Божков (Бугарска).