УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ "РАДОЈЕ ДОМАНОВИЋ"

Београд, 2. јул Награда "Радоје Домановић", напрестижније признање за сатирично стваралаштво у Србији, које додељују Удружење књижевника Србије и Фонд "Радоје Домановић", уручена је добитницима на свечаности, одржаној 2. јула, у Удружењу књижевника Србије.


Добитнике признања у неколико категорија одредио је жири, на чијем челу је био Срба Игњатовић, а чланови су били: Миљурко Вукадиновић, Драгутин Минић Карло, Радослав Тилгер и Александар Чотрић. 


Књижевник Иван Ивановић, аутор познатих романа "Црвени краљ", "Време спорта и разоноде" и "Аризани" добио је награду за укупан допринос српској сатири.


Глумац Никола Симић и музичка група "Београдски синдикат", понели су признање за мултимедијални допринос сатири на телевизији, филму, радију и у позоришту.


Карикатуриста Шпиро Радуловић, награђен је за најбољу књигу сатире, под насловом "Анпасан".


Афористичар Драгослав Митровић из Швајцарске, проглашен је за најбољег сатиричара у дијаспори.


Лауреатима су припале плакете, док је новчани износ награде изостао, јер ове године, нажалост, није било покровитеља, нити спонзора овог дела признања.


Признање "Екселенција сатире" уручено је 8. јуна у Алексинцу, на Балканском фестивалу хумора и сатире Јордану Попову из Софије.


УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ