ДЕЈАН ДИМИТРИЈЕВИЋ МИТА
ДОБИТНИК „ВИБОВЕ НАГРАДЕ“

Дејан Димитријевић Мита, сатиричар из Београда добитник је „Вибове награде“, листа „Политика“, за најбољег младог сатиричара у 2015. години.


Награда се додељује од 1995. године, у знак сећања на једног од највећих српских сатиричара и уредника и новинара „Политике“ Владимира Булатовића Виба (1931-1994). Међу ранијим добитницима овог признања су Нинус Несторовић, Слободан Симић, Александар Чотрић, Александар Стојадиновић, Бојан Љубеновић Срђан Динчић...


Одлуку је 12. фебруара једногласно донео трочлани жири на чијем челу је био књижевник и књижевни критичар Витомир Теофиловић, а чланови су били уредник „Политике“ Петар Мићковић и сатиричар Александар Чотрић.


У најужој конкуренцији за високо признање били су Владимир Ћалић и Игор Браца Дамњановић Диб.


Дејан Димитријевић Мита је рођен 1977. године у Београду. Пише сатиричне приче, песме и афоризме. Објавио је књиге песама „Добра књига“ и „Папир трпи све“ и књигу прича „Неподмитљиве приче“. Радове објављује у „Политици“, „Новостима“, „Етни“ и другим новинама и часописима. Члан је Удружења књижевника Србије.


Награда, која се састоји из плакете, повеље и новчаног износа, добитнику ће бити уручена у просторијама „Политике“, 8. марта, на 85. годишњицу рођења Владимира Булатовића Виба.